Προϊόντα για τυρί stracchino (2)

KUENTU - Rosso Riserva Doc Cannonau di Sardegna (100% σταφύλια Cannonau, κορυφαίας ποιότητας)

KUENTU - Rosso Riserva Doc Cannonau di Sardegna (100% σταφύλια Cannonau, κορυφαίας ποιότητας)

Εξαιρετικό κρασί που προέρχεται από προσεκτική επιλογή σταφυλιών Cannonau, κυρίως από αμπέλια άνω των 40 ετών και καλλιεργημένα σε αμπελώνες. Μετά από αργή ζύμωση με τις φλούδες, που πραγματοποιείται σε μικρούς ανοξείδωτους κάδους για περίπου 20 ημέρες, ωριμάζει σε γαλλικά βαρέλια για 24 μήνες. Ακολουθεί μια ωρίμανση σε μπουκάλι ξαπλωμένο για τουλάχιστον 8 μήνες. Εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα με απόχρωση γρανάτη. Στη μύτη είναι επιβλητικό. Πλούσιο σε αρώματα από μικρούς ώριμους κόκκινους και μαύρους καρπούς, νότες από μαρασκίνο και γλυκόριζα, με έντονες μεσογειακές αρωματικές βοτάνες, εκλεπτυσμένα και γλυκά μπαχαρικά. Στο στόμα είναι ευχάριστα ζεστό, αλμυρό και πικάντικο, όλα τέλεια συνδυασμένα με ένα μεταλλικό φάσμα. Η πλούσια και βελούδινη δομή του ισορροπεί καλά με την τανική πολυπλοκότητα και την κομψή και μακράς διάρκειας επίγευση. Είναι ένα κρασί που ταιριάζει εξαιρετικά με τις πιο εκλεκτές και εκλεπτυσμένες λιχουδιές. Ιδανικό για να συνοδεύσει τυριά μεγάλης δομής και γεύσης ή σημαντικά πιάτα κρέατος.
MURISTELLU - Rosso IGT Isola dei Nuraghi

MURISTELLU - Rosso IGT Isola dei Nuraghi

Αποκτήθηκε από μια επεξεργασία σχεδόν καθαρότητας της ποικιλίας Bovale Sardo (τοπικά γνωστή ως Muristellu), μια αυτόχθονη ποικιλία που αναπαρίσταται πιστά σε αυτό το κρασί. Φρούτο μιας αργής ζύμωσης σε μικρές δεξαμενές από ατσάλι και μιας μακράς ωρίμανσης σε μικρούς κάρβουνους γαλλικής δρυός για 3 χρόνια, είχε μια επακόλουθη ωρίμανση σε μπουκάλι ξαπλωμένο για ένα χρόνο και λίγο παραπάνω. Χρώμα κόκκινο ρουμπινί αδιαπέραστο με βιολετί νότες, στη μύτη ανοίγει με μεγαλοπρέπεια με νότες από πυρίτιδα, γραφίτη και μικρές μαύρες μούρα. Στον ουρανίσκο απελευθερώνει τη θερμότητά του ακολουθούμενη από μια υφή μαλακών και περιβαλλόντων τανινών, αποκαλύπτοντας νότες μαύρης σοκολάτας. Μη φιλτραρισμένο κρασί, τυχόν κατακάθια δεν υποβαθμίζουν την ποιότητα αλλά ενισχύουν την τυπικότητα και μαρτυρούν την ακεραιότητα και τη φυσικότητα των διαδικασιών οινοποίησής μας. Εξαιρετικό σε συνδυασμό με πλούσια και δομημένα πιάτα όπως δεύτερα πιάτα θηραμάτων, κόκκινες κρέατα και ωριμασμένα τυριά.